Kovid hastası bebeğin göz rengi mavileşti

Kovid hastası bebeğin göz rengi mavileşti

Koronavirüs tedavisi için antiviral bir ilaç reçete yazılan altı aylık bir çocuğun koyu kahverengi gözleri parlak maviye döndü. Bangkok’ta bebeği tedavi eden doktorlar, antiviral ilacın çocuğun kornealarında biriken floresan bir kimyasal saldığını belirtti.

Kovid tedavisi için antiviral bir ilaç reçete edilen altı aylık bir çocuğun koyu kahverengi gözleri parlak maviye döndü. Taylandlı adı açıklanmayan bebeğe, grip ve Ebola için yaygın olarak kullanılan, pandemi sırasında Asya ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde Kovid tedavisi olarak da kullanılan ancak ABD’de hiçbir zaman onaylanmayan bir tedavi olan favipiravir verildi. Bangkok’ta bebeği tedavi eden doktorlar, antiviral ilacın çocuğun kornealarında biriken floresan bir kimyasal saldığını söyledi.

Çocuğun gözleri tedavi sonrası 18 saat sonra renk değiştirirken, ilaç kesildikten beş gün sonra doğal rengine döndü. Faviripavirli tedavinin en yaygın yan etkileri arasında vücutta ürik asit artışı, ishal ve yan etkilerin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan düşük beyaz kan hücresi sayısı yer alıyor.

Favipiravir Japonya, Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Moldova ve Kazakistan’da onaylanmıştı. ABD, ilacı Nisan 2020’de Brigham and Women’s Hospital, Massachusetts General Hospital ve Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 50 kişilik küçük bir grupla denemeye başladı. Ancak Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) favipiraviri ABD’de henüz onaylamadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN