Herson'dan çekilen Kremlin'den tuhaf açıklama: Hala Rusya'nın bir parçası

Herson'dan çekilen Kremlin'den tuhaf açıklama: Hala Rusya'nın bir parçası

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Herson şehrinden çekilmelerinin bugün tamamlandığını bildirdi. Ardından Kremlin, amaçlarından sapmadıklarını vurgulayarak Herson'ın hala Rusya'nın bir parçası olduğu yönünde bir açıklama yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın güneyindeki Herson bölgesinde, Dinyeper Nehri’nin batı yakasından çekilmeyi tamamladıklarını duyurdu. Bakanlık, günlük brifinginde tüm Rus güçleri ve malzemelerinin, Dinyeper’in doğu yakasına taşındığını ve çekilmenin Türkiye saatiyle 05:00’te tamamlandığını bildirdi.

Açıklamada “Nehrin batı yakasında tek bir asker ya da silah bile kalmadı. Tüm Rus askerleri doğu yakasına geçti” denildi. Bakanlık ayrıca çekilme sırasında herhangi bir personel ya da ekipman kaybı olmadığını belirtti. Savunma Bakanlığı, nehrin doğu yakasında 'savunma hatları ve mevzileri' hazırlandığını söyledi. Moskova, bu şekilde birliklerini daha iyi ikmal etmeyi ve daha iyi savunma yapmayı umuyor.

KREMLİN: HERSON RUSYA'NIN BİR PARÇASI

Başta Rusya’nın bölgeden çekilme planlarına şüpheyle yaklaşan Kiev yönetimi, son 48 saatte Rus güçlerinin çekildiği onlarca kasaba ve yerleşimi geri aldı. Çekilme, Rusya’nın dokuz aydır süren çatışmalardaki en büyük gerilemesi.

Ancak Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov Rusya’nın 'özel askeri operasyon' diye nitelediği işgaldeki amaçlarına ulaşmaya bağlı olduğunu söyledi ve Moskova’nın Herson’u hala “Rusya’nın bir parçası” olarak gördüğünü vurguladı.

30 EYLÜLDEKİ YASADIŞI İLHAK ÇÖKTÜ

Rusya lideri Vladimir Putirn, 30 Eylül’de Herson ve Ukrayna’ya ait üç diğer bölgeyi ilhak etmişti. Batılı ülkeler ve BM Genel Kurulu’ndaki ülkelerin çok büyük bir kısmı ilhakı kınamış ve yasadışı ilan etmişti. Geri çekilmeden önce Rusya, kentteki binlerce sivili teknelerle tahliye etmiş, Ukrayna da zorla sınırdışı diye tanımladığı tahliyeleri kınamıştı. Herson, Kiev’in tanımadığı bir referandum sonrası Rusya tarafından ilhak edilen 4 bölgeden biriydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN