Rus general, Herson kentinin ‘zor durumda olduğunu’ itiraf etti

Rus general, Herson kentinin ‘zor durumda olduğunu’ itiraf etti

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş devam ederken, Rusya'nın bir kez daha çamura saplandığına ilişkin bir itiraf da Ukrayna’daki güçlerinin başına getirilen Rus General Sergey Surovikin'den geldi. Surovikin yaptığı açıklama ile Ukrayna’nın güneyinde Rus işgali altında bulunan Herson kentinin ‘zor durumda olduğunu’ ve sivillerin tahliye edileceğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, Ukrayna'da "zor kararlar" alabileceklerini belirterek, "Operasyon bölgesindeki genel durumu gergin olarak tanımlayabiliriz. Zor kararlar almamamız gerekebileceğini göz ardı etmeden, makul ve zamanında hareket edeceğiz." dedi. Çeçenistan ve Suriye’de de savaşmış General Surovikin, sivillere şiddet uygulamakla suçlanıyor. Surovikin “Rus ordusu tahliyenin güvenli bir şekilde geçmesini sağlayacaktır” dedi.

BBC'de yer alan habere göre, Rusya’nın bölgeye atadığı yerel yönetici Kirill Stremousov da Ukrayna birliklerinin yakın gelecekte kent merkezine saldırmaya başlayabileceğini söyledi.

'TAHLİYE EDİN'

Telegram üzerinden bir mesaj yayınlayan Stremousov, “Söylediklerimi ciddiye alın. Olabildiğince hızlı bir tahliyeden bahsediyorum” dedi, özellikle de Dinyeper Nehri’nin batısında yaşayanların risk altında olduğunu söyledi.

Herson, Moskova’nın Şubat’ta başlattığı saldırının ardından ele geçirdiği ilk büyük şehir olmuştu. Herson hem fabrikaları hem de limanıyla önemli bir kent Ukrayna birlikleri, Herson’ın kuzey ve batısındaki toprakları birkaç haftadır yavaş yavaş ele geçiriyor.

RUSYA TAHLİYE EDENLERE YARDIMDA BULUNACAK

General Surovikin de açıklamasında “Özel operasyon bölgesinde durum gergin” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın bölgeye çok sık roket saldırısı düzenlediğini belirten Surovikin, bir köprü ve barajın hasar gördüğünü, bu durumun gıda, su ve elektrik dağıtımında aksaklıklara yol açtığını söyledi.

Rusya Parlamentosu’nda tahliye planlarını anlatan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Hüsnüllin, tahliye edilecek kişilere Rusya’nın herhangi bir yerinde barınma imkanı verileceğini, arkalarında bırakmak zorunda kaldığı beyaz eşyaların yerine yenisinin temin edilmesi için de kişi başı 100 bin ruble (30 bin TL) aktarılacağını söyledi.

Herson’da savaş öncesi nüfus 300 bin civarındaydı. Bugün ise bunun yarıya düştüğü tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN