Kiev'de yine patlama sesleri

Kiev'de yine patlama sesleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev, bu sabah yine patlama sesleri ile güne başladı. Reuters haber ajansı, patlamaların ardından kentin kuzeyinden dumanların yükseldiğini duyurdu.

Ukraynalı yetkililer, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeyindeki enerji altyapısına saldırdığını açıkladı.

Başkanlık Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko, bir enerji tesisine üç Rus saldırısı olduğunu ve saldırının 'kritik altyapı' üzerinde olduğunu, acil durum çalışanlarının olay yerine yönlendirildiğini bildirdi.

"ALTYAPI HİZMETLERİ YERİNDE"

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, başkentte bu sabah tekrar patlama seslerinin duyulduğunu belirtti.

Kliçko, "Kiev'de sabah saatlerinde tekrar patlamalar oldu. (Kiev'in) Desnyan bölgesinde kritik altyapı noktasında tüm hizmetler yerinde. Daha fazla ayrıntı sonra verilecek" ifadelerini kullandı.

rusya-ukrayna-son-dakika.jpg

ZELENSKİY: SİVİLLERİ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYORLAR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Mıkolayiv kentinin bu sabah saatlerinde Rus güçlerinin fırlattığı S-300 hava savunma sistemlerinin füzeleri ile vurulduğunu belirterek, "Ukrayna, işgalcilerin ateşi altında" dedi.

Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin S-300 sisteminden fırlattıkları füzelerin, Mıkolayiv'de bir apartmana isabet ettiğini duyurdu.

Rusların yine Mıkolayiv'de bulunan Kestane Meydanı'nda yer alan çiçek pazarını da bombaladıklarını belirten Zelenskiy, "Ukrayna işgalcilerin ateşi altında. En iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam ediyorlar, sivilleri korkutuyorlar ve öldürüyorlar" ifadelerini kullandı.

Mıkolayiv'deki saldırılarda bir kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Zelenskiy, Rusya'nın 'terör' devleti olduğunu savunarak, bu saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttuğunu söyledi.

Rus güçlerin ayrıca bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere, Dnipro, Harkiv, Kriviy Rig ile Jitomir şehirlerine de saldırılar düzenlendiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN