Rusya ve BM yetkilileri, Ukrayna tahıl anlaşmasını görüştü: Anlaşma uzatılacak mı?

Rusya ve BM yetkilileri, Ukrayna tahıl anlaşmasını görüştü: Anlaşma uzatılacak mı?

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin'in, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths ile Ukrayna tahılı ile ilgili yapılan anlaşmanın uygulanması sürecini görüştüğü açıklandı. Tarafların, tahıl anlaşmasının uzatılması için ne gerektiğini konuştukları ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin'in, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ile başkent Moskova'da görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, "İki taraf, birbiriyle bağlantılı Ukrayna limanlarından tahılın çıkarılması projesi ve Rus tarım ürünleri ile gübrelerinin ihracatına dair yapılan anlaşmaların uygulanması sürecini ele aldı" ifadelerine yer verildi.

'ANLAŞMASININ UZAMASI İÇİN MEVCUT OLAN UYGULANMALI'

"Tahıl anlaşmasının uzatılmasının, mevcut anlaşmaların tam olarak uygulanmasına bağlı olduğu" vurgulanan açıklamada, "Görüşmede, BM'nin savaşta esir düşen askerler ile ilgili inisiyatifleri ve Rusya'dan amonyağın, mevcut altyapının kullanılmasıyla dünya pazarına çıkışı istişare edildi" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN