Kremlin’den Rus yetkililere ‘iPhone kullanmayı bırakın’ talimatı

Kremlin’den Rus yetkililere ‘iPhone kullanmayı bırakın’ talimatı

Rus medyasının bildirdiğine göre, Kremlin, 2024’te gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlık yapan yetkililere, cihazların Batı ülkelerinin istihbarat teşkilatlarına karşı savunmasız olduğu endişeleri nedeniyle iPhone kullanmayı bırakmalarını yönünde talimat verdi.

Rusya merkezli Kommersant gazetesinin kaynaklara dayandırdığı haberinde, Kremlin tarafından iç siyasetle ilgilenen yetkililer için düzenlenen bir programda yetkililere 1 Nisan'a kadar telefonlarını değiştirmeleri söylendiği aktarıldı.

‘YA ATIN YA DA ÇOCUKLARA VERİN’

Gazeteye konuşan bir yetkili, toplantıda kendilerine "iPhone için her şey bitti. Ya atın ya da çocuklara verin. Mart ayında herkes yapmak zorunda" denildiğini söyledi.

Diğer yandan, kendisine bu konu sorulduğunda Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, haberi doğrulayamayacağını belirterek "Akıllı telefonlar resmi işler için kullanılmamalıdır. İşletim sistemi ne olursa olsun. Akıllı telefonların oldukça şeffaf bir mekanizması oluyor. Doğal olarak, bunlar resmi amaçlar için kullanılmaz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN