Kur'an provokasyoncularına AB'den ikinci sert tepki

Kur'an provokasyoncularına AB'den ikinci sert tepki

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile gerilime neden olan Kur'an'a yönelik saldırı ve diğer protestolara tepki gösterdi. Kristersson, provokatör siyasetçilere 'kullanışlı aptallar' dedi. Kristersson'dan sonra AB'nin başka bir üyesinden de provkatörlere sert tepki geldi. Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomez, İsveç’le yaşanan krizde Türkiye’nin rahatlatılması gerektiğini söyledi. “Aptalın biri için stratejik çıkarlar heba edilmemeli” dedi.

Kur'an yakma provokasyonlarına tepkiler sürerken, yaşananlardan dolayı bazı ülkeler terör saldırısı uyarısında bulundu. İsveç. Başbakanı, ülkesinin ve Danirmarka'nın vatandaşı olan islamofobik ve ırkçı Paludan'a sert tepki gösterdi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile gerilime neden olan Kuran'a yönelik saldırı ve diğer protestolara tepki gösterdi. Kristersson “Yabancı aktörlerin, hatta devletlerin bu yaşananları kışkırtmaya çalıştığını gördük. Mevcut güvenlik ortamında bu türden eylemleri düzenleyen grup ve kişiler İsveç'e zarar vermek isteyen güçler için kullanışlı aptallar oldu” dedi.

'TÜRKİYE RAHATLATILMALI'

Kristersson'dan sonra bir AB ülkesi daha yaşananları eleştirerek bunlar yüzünden ilişkiler zedelenmemeli çıkışında bulundu. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e konuşan Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomez, İsveç’le yaşanan krizde Türkiye’nin rahatlatılması gerektiğini söyledi. “Aptalın biri için stratejik çıkarlar heba edilmemeli” dedi.

Ankara'da mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuğu olan Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomez Cravinho şu mesajları verdi: “Türkiye 1952'den beri çok değerli bir NATO müttefikidir, NATO için merkezdir. İki yeni üyenin katılması ittifak için önemli bir dönüşümdür. Tüm müttefikler bu dönüşüm sırasında rahat olmalı, Türkiye rahatlatılmalı.

'İKİ ÜLKE ARASINDA DİYALOG EKSİKLİĞİ VAR'

Finlandiya yolunda ilerliyor. İsveç anayasasını değiştirdi, bu çok önemli bir adım. Türk tarafı ise ‘İsveç bu adımları kağıt üzerinde attı ve uygulamaya geçirmedi' diyor. İki ülke arasında diyalog eksikliği var. İki tarafa da ‘Daha fazla konuşmalısınız. Çünkü aynı tarafa bakıp farklı şeyler görüyorsunuz' diyoruz.

Seçim süreci bu konuları etkiliyor. Ek olarak aptalın biri kalkıp Kuran yakıyor. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Aptalın biri yüzünden stratejik çıkarlar heba edilmemeli. Finlandiya ve İsveç, NATO'ya birlikte katılmalıdır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN