Libya şimdi ikinci krizle boğuşacak: Sel sonrası hastalıklar kapıda

Libya şimdi ikinci krizle boğuşacak: Sel sonrası hastalıklar kapıda

Birleşmiş Milletler (BM) Libya’da meydana gelen ve 11 binden fazla insanın hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından su kirliliğine bağlı hastalıkların artmasından endişe duyduğunu bildirdi.

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’da onlarca kişinin ölümüne yol açan Daniel Kasırgası, rotası üzerindeki Libya’da da büyük yıkıma neden olmuştu.

11 BİNİ AŞKIN KİŞİ ÖLDÜ 10 BİNDEN FAZLA KAYIP

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), selin yaşandığı Libya’nın Derne kentinde, 11 bin 300 kişinin öldüğünü, 10 binden fazla kişinin kayıp olduğunu açıklamıştı.

Euronews Türkçe’de habere göre BM Libya’da ortaya çıkacak hastalıkların ‘ikinci bir krize’ neden olabileceği uyarısı yaptı. Libyalı yetkililer, kirli su içen yüzlerce kişi arasında ishalin yayıldığını bildirdi.

KİRLİ SU HASTALIKLARI GETİRECEK

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL), ülkede su kirliliği konusunda özellikle endişe duyduklarını kaydetti. Misyon, ülkede hastalıkların yerleşmesini önlemek için çalışan dokuz BM kuruluşu olduğunu söyledi.

Libya Hastalıklarla Mücadele Merkezi Başkanı Haider al-Saeih, hafta sonu Derne’de en az 150 kişinin kirli su içtikten sonra ishal olduğunu belirtti. Ülkenin doğusundaki yönetiminin sağlık yetkilileri ortaya çıkan hastalıklara karşı bir aşılama programı başlatıldığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN