Libya'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 5 bin 300'ü aştı

Libya'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 5 bin 300'ü aştı

Libya'daki sel felaketinde bilanço giderek ağırlaşıyor. Derne şehrinde hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 300'ü aştığı açıklandı. Faciada binlerce kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Libya'da son 40 yılın rekoru olan sel faciasında bilanço ağırlaşıyor. Libya'nın resmi haber ajansı LANA'nın haberine göre, 10 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde yalnızca Derne kentinde ölenlerin sayısının 5 bin 300'e yükseldiği belirtildi.

Haberde, Libya İçişleri Bakanlığı yetkilisi Muhammed Ebulmuşa'nın, "Derne'de vefat edenlerin sayısı 5 bin 300'ü aştı. Felaket nedeniyle binlerce kişi kayıp." ifadelerine yer verildi.

ÖLÜ SAYISI 10 BİNİ GEÇEBİLİR

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, Derne'de sel felaketinden ölenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini belirterek "Halen bulunamayan çok sayıda ceset var ve şu anda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'dan gelen uzman kurtarma ekipleri sele kapılarak denize sürüklenen cesetleri kurtarmak için çalışıyor" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN