Maden protestolarında gözaltına alınmıştı: Greta Thunberg serbest

Maden protestolarında gözaltına alınmıştı: Greta Thunberg serbest

İklim aktivisti Greta Thunberg, Almanya’da bir kömür madeninin genişletilmesi için bir köyün yıkılmasına karşı protestolar sırasında gözaltına alındı, ancak polise göre kimlik kontrolünden sonra serbest bırakıldı.

İsveçli Greta Thunberg, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Lützerath Köyü yakınlarında kömür madeninde protesto yaparken, polisin grubu madenin kenarından uzaklaşmamaları halinde zorla çıkarılacağı konusunda uyarmasının ardından tutuklanmıştı.

MADEN ŞİRKETİ HÜKÜMETLE ANLAŞTI

Lützerath Köyü, madenin genişletilmesi için yıkılırken, işletmeci şirket RWE, kömürün daha hızlı çıkması ve başlangıçta yıkım için planlanan beş köyün kurtarılması karşılığında Lützerath’ı yıkmak için hükümetle anlaştı.

Aktivistler, Almanya'nın artık kömür çıkarmaması ve bunun yerine yenilenebilir enerjiyi genişletmeye odaklanması gerektiğini söylüyor. Buldozerlerle desteklenen çevik kuvvet polisi geçen hafta aktivistleri terk edilmiş köydeki binalardan çıkardı. Ancak Thunberg de dahil olmak üzere protestocular bölgede oturma eylemi düzenledi.

‘ALMANYA EN BÜYÜK KİRLETİCİLERDEN’

Reuters'e konuşan Aachen Polis Sözcüsü "Greta Thunberg, bir grup aktivistin parçasıydı. Ancak daha sonra kimliğinin belirlenmesi için bu grupla birlikte bizim tarafımızdan tehlike bölgesinin dışına taşındı ve kontrollerden sonra serbest bırakıldı” dedi.

İsveçli iklim aktivisti, Cumartesi günü Lützerath’a doğru yürüyen yaklaşık 6 bin protestocuya seslendi ve madenin genişletilmesini "şimdiki ve gelecek nesillere ihanet" olarak nitelendirerek "Almanya dünyanın en büyük kirleticilerinden biri ve sorumlu tutulması gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN