Protestoculara müdahale etmeye giden polise çamur engeli

Bir kömür madeninin genişletilmesi için yerle bir edilen bir köyde iklim aktivistleriyle karşı karşıya gelen Alman polisi çamura saplandı. Polisin aktivistlere sert müdahalesi şiddet olarak nitelendirilirken, bölgeden gelen görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Almanya'daki iklim aktivistleri, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan bir kömür ocağını genişletmek için Lützerath Köyü’nü yerle bir edecek bir enerji anlaşmasını protesto etmek için polisle karşı karşıya gelirken, polisin müdahalesini gösteren videolar viral oldu.

GRETA THUNBERG DE BÖLGEDE

Fosil yakıtlara karşı direnişin sembolü haline gelen bölge, cumartesi günü, aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in de bulunduğu binlerce protestocunun akınına uğradı. Protesto organizatörleri, polisle çıkan çatışmalarda onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

Organizatörlerin Sözcüsü Indigo Drau, düzenlediği basın toplantısında polisin "saf şiddet" uyguladığını belirtti. Aktivistler, polisi "büyük coplar, biber gazı, tazyikli su, köpekler ve at" kullanmakla suçladı. Gruptan bir doktor olan Birte Schramm, en az 20 aktivistin tedavi için hastaneye kaldırıldığını söyledi.

ON BİNLERCE AKTİVİST YER ALDI

Organizatörler, cumartesi günü bölgede 35 bin protestocunun olduğunu söylerken, polis rakamın 15 bin olduğunu söyledi. Bir polis sözcüsü, Çarşamba gününden bu yana çoğu cumartesi günkü çatışmalarda olmak üzere yaklaşık 70 polis memurunun yaralandığını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir