Fransa’nın Lyon kenti yakınlarında bulunan Corbas Cezaevi’nde son derece sıra dışı bir firar olayı yaşandı. Bir mahkum, aynı hücrede kaldığı arkadaşının tahliyesi sırasında tahliye edilen mahkumun eşyalarının arasına gizlenerek cezaevinden kaçmayı başardı.
Fransa Cezaevi İdaresi Müdürü Sébastien Cauwel, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kişi, aynı hücrede kaldığı mahkumun tahliyesini fırsat bilerek kaçtı” dedi. Kaçışın Cumartesi sabahı fark edildiği ve soruşturmanın derhal başlatıldığı belirtildi.
Cauwel, bu türden bir kaçışın cezaevi tarihinde daha önce yaşanmadığını vurgulayarak, “Bu son derece nadir ve daha önce hiç karşılaşmadığımız bir olay. Ciddi bir dizi hatanın sonucu” ifadelerini kullandı.
CEZAEVLERİNİN AŞIRI DOLULUK ORANI GÜVENLİĞİ DÜŞÜRÜYOR
Yetkililer, Corbas Cezaevi'nin kapasitesinin yüzde 170 oranında aşıldığını ve aşırı doluluğun cezaevi güvenliğini ciddi biçimde zorlaştırdığını aktardı. Kaçan mahkumun birçok suçtan hüküm giydiği ve organize suçla bağlantılı bir soruşturma kapsamında da incelendiği bildirildi. Güvenlik gerekçesiyle mahkumun kimliği paylaşılmadı.
Bu firar, Fransa’da son bir yıl içinde yaşanan ikinci büyük kaçış vakası oldu. Geçtiğimiz yıl, “Sinek” lakaplı Mohamed Amra, cezaevi aracına düzenlenen silahlı baskınla kaçmış, Şubat 2025’te Romanya’da yakalanarak tekrar cezaevine gönderilmişti.
