Mary Earps yılın sporcusu seçildi

Mary Earps yılın sporcusu seçildi

İngiltere kalecisi Mary Earps, BBC'nin 2023 Yılı Sporcusu seçildi. 30 yaşındaki Earps ilk Dünya Kupası finaline ulaşan İngiltere Kadın Milli Futbol takımının en iyi kalecisi olarak Altın Eldiven ile ödüllendirildi.

İngiltere kalecisi Mary Earps, BBC'nin 2023 Yılı Sporcusu seçildi. 30 yaşındaki Earps, Kadınlar Süper Ligi'nde ve İngiltere milli takımında Manchester United için kaleci olarak oynayan İngiliz profesyonel bir futbolcudur.

BBC'de yer alan habere göre, Earps, ilk Dünya Kupası finaline ulaşan İngiltere Kadın Milli Futbol Takımının en iyi kalecisi olarak Altın Eldiven ile ödüllendirildi.

Earps, BBC ödülünü arka arkaya kazanan ikinci kadın futbolcu oldu.

İngiliz kriket oyuncusu Stuart Broad ikinci olurken, dünya heptatlon şampiyonu Katarina Johnson-Thompson ise üçüncü oldu.

Jokey Frankie Dettori, tekerlekli sandalye tenisçisi Alfie Hewett ve golfçü Rory McIlroy da uzmanlardan oluşan bir kurul tarafından ödül için kısa listeye alındı ​​ve kazanan halk oylamasıyla belirlendi.

kaleci-iceri.jpg

ÇOK MİNNETTARIM

Earps ödülü alırken, "Gerçekten birkaç büyük yılın ardından oldukça harika bir duygu ve 2023, ummadığım şekillerde çılgınca geçti. Gerçekten çok minnettarım" dedi. Earps, İngiltere'nin yedi Dünya Kupası maçının her dakikasında oynadı, yalnızca dört gol yedi ve üç maçta gol yemedi, ayrıca İngiltere'nin İspanya'ya 1-0 kaybettiği finalde bir penaltı kurtardı.

Daha önce İngiltere'nin Euro 2022 zaferinin bir parçasıydı ve Dişi Aslanların ilk büyük kupasını kazanmasına yardımcı olmuştu.

Earps, "Lionesses'teki ve Manchester United'daki takım arkadaşlarım olmasaydı burada olamazdım çünkü son birkaç yılda inanılmaz şeyler başardık. Bireysel övgüler harika olsa da, bunlar yalnızca takım başarısından sonra gelir. Bu benim olduğu kadar onların da ödülü" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yerel futbolda Earps, Manchester United ile 2022-23 sezonunda Kadınlar Süper Ligi Altın Eldiven ödülünü 14 gol yememe rekoruyla elde ederek kazanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN