Mekke'de aşırı sıcaklar nedeniyle ölen hacı sayısı bini aştı

Mekke'de aşırı sıcaklar nedeniyle ölen hacı sayısı bini aştı

Mekke'de bu yıl hac ibadeti için bulunan hacı adayları arasında ölü sayısı bini aştı. Suudi Arabistan'da yapılan bir araştırmaya göre bölgede sıcaklıklar her 10 yılda 0.4 derece artıyor.

The Guardian'ın aktardığı bilgilere göre, bir Arap diplomat, toplamda 658 Mısırlı hacı adayının hayatını kaybettiğini ve bunlardan 630'unun "kaçak hac yapanlar" olduğunu belirtti.

Bu yaz hac döneminde toplamda 10 ülke, 1.810 hacı adayının hayatını kaybettiğini duyurdu. Suudi Arabistan meteoroloji servisi, bu hafta Mekke'de sıcaklığın 51.8 dereceye kadar yükseldiğini açıkladı. Suudi Arabistan'da yapılan bir araştırmaya göre bölgede sıcaklıklar her 10 yılda 0.4 derece artıyor.

Her yıl on binlerce hacı adayı, daha ucuz olduğu için kayıt yaptırmadan Mekke'ye gidiyor. Bu kişiler, kayıt yaptıran 1.8 milyon kişiye sunulan klimalı bölgelere giremediği için sıcaklar karşısında daha büyük risk yaşıyor.

Yetkililer, ölümlerin çoğunun sıcak çarpması veya yüksek sıcaklıklar kaynaklı diğer rahatsızlıklarla ilişkili olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN