Meksika'da kartel üyeleri ve polis çatıştı: 12 ölü

Meksika'da kartel üyeleri ve polis çatıştı: 12 ölü

Meksika’nın Sonora eyaletinde kartel tetikçisinin oğlunu kurtarma girişiminin engellendiği olayda, kartel üyeleri ve polis güçleri arasında çatışma yaşandı. Eyaletin Hermosillo yakınındaki bir otoyolda en az 12 şüpheli suçlunun öldürüldüğü açıklandı.

Meksika'da kartel tetikçisinin oğlunu kurtarma girişiminin engellendi. Kartel üyeleri ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Ülkenin Sonora eyaletindeki Hermosillo yakınındaki bir otoyolda en az 12 şüpheli suçlunun öldürüldüğü açıklandı.

Sonora eyaleti savcılığı yaptığı açıklamada, yedi kişinin daha kaçtığını ve bazılarının muhtemelen yaralandığını söyledi. Bir sözcü Reuters'e 12 kişinin öldürüldüğünü doğruladı. Açıklamada, çapraz ateş sonrasında iki güvenlik görevlisinin hastaneye kaldırıldığı ancak durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre silahlı grubun, Joaquin "El Chapo" Guzman'ın oğulları tarafından yönetilen Sinaloa Karteli'nin bir fraksiyonu için çalışan şüpheli tetikçi Jesus Humberto Limon'un oğlunu kurtarmaya çalıştığından şüphelendiği belirtildi.

Şüpheli tetikçinin oğlu Carlos Humberto'nun olaydan birkaç dakika önce Camino del Seri'de 'sağlığa karşı suçlar' nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Savcılık, Cumartesi öğleden sonra eyalet başkenti Hermosillo'yu Pasifik kıyısındaki Bahia de Kino'ya bağlayan otoyolda hükümet ajanlarının hedef alındığını, ancak güvenlik güçlerinin saldırıyı püskürtmeyi başardığını söyledi.

Öte yandan güvenlik güçleri, aralarında AR-15'ler ve AK-47'lerin de bulunduğu 21 saldırı silahı, şarj cihazları, kurşun geçirmez yelekler, kamuflaj kiti, altı modern minibüs ve önemli miktarda mühimmat ele geçirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN