Merkel'den ABD olmadan Afganistan'da tahliyelere devam edemeyiz açıklaması

Merkel'den ABD olmadan Afganistan'da tahliyelere devam edemeyiz açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan’daki tahliye operasyonlarına değinerek, “ABD olmadan tahliyelere devam edemeyiz” dedi.

Afganistan'daki durumu görüşmek üzere bugün video konferans aracılığıyla bir araya gelen G7 Liderler Toplantısı sonrası açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, G7 liderlerinin Afganistan’daki tahliye operasyonları konusunda birlikte çalışmaya devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “ABD'nin burada başı çektiğini vurgulamak zorundayım. ABD olmadan tahliyelere devam edemeyiz, bunun netleştirilmesi gerekiyor” dedi.

afganistan-tahliye.jpg

"HERKESİN KENDİSİNİ DÜŞÜNMESİ İŞE YARAMAZ"

G7’nin Afganistan konusunda birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Merkel, “Her ulusun kendi işini yapması hiçbir şeye yardımcı olmaz. Tahliyenin büyük bir birliktelik başarısı ile gerçekleştirildiğidir” dedi.

Taliban ile ilişkilerde de G7 liderlerini ortak bir yaklaşım benimsemeye çağıran Merkel, G7’nin kendi içinde Taliban’la gelecekteki ilişkilere yönelik eylem planı hazırlayacak bir grup oluşturduğunu aktardı. Merkel ayrıca, Taliban ile iletişim kurulması gerektiğini ifade etti. Merkel, "Mümkün olduğunca uzun süre tahliyelere devam etmek istediğimiz açık, ancak güvenlik durumu buna izin verdiği sürece tahliyelere devam edebiliriz, fakat şu anda güvenlik durumu çok zor" dedi.

angela-merkel.jpg

BIDEN: SON TARİH 31 AĞUSTOS

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, Biden’ın ulusal güvenlik ekibiyle istişare ederek, Afganistan’daki tahliyeleri 31 Ağustos’tan sonraya uzatmamaya karar verdiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN