Merkel'den itiraf gibi açıklama: Afganistan ordusu hakkında yanıldık

Merkel'den itiraf gibi açıklama: Afganistan ordusu hakkında yanıldık

Almanya Başbakanı Merkel, Afganistan ordusunun Taliban'a göstereceği direnç konusunda yanıldıklarını açıkladı. "Afgan ordusu nefes kesici bir hızda çöktü" dedi.

ABD ordusunun Afganistan'dan ani şekilde çekilmesiyle Taliban hızlı bir şekilde büyük şehirleri ele geçirdi. Son olarak başkent Kabil'in de düşmesiyle yönetim Taliban'a geçti. Bu ani değişim tüm dünyada ülkenin geleceği konusunda endişelere neden oldu. Taliban uluslararası basına yaptığı açıklamalarla kimseye zarar vermeyeceklerini ve intikam almayacaklarını söylese de geçmişteki uygulamaları özellikle kadın hakları konusunda inandırıcı bulunmuyor. Ülkeden kaçmak isteyen vatandaşlar ise büyükelçilikler önünde kuyrukla oluşturuyor, havaalanında izdihama neden oluyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamada itiraf niteliğinde bir konuşmaya imza attı. Afganistan ordusunun Taliban'a göstereceği direnç konusunda yanıldıklarını söyledi.

'ODAĞIMIZ AYRILMAK İSTEYENLERİ ÇIKARMAK'

T24'ün haberine göre; Başbakanlığa aday olmasa da 26 Eylül seçimleri için kampanya konuşmaları yapmaya devam eden Merkel, "Afgan ordusu nefes kesici bir hızda çöktü" dedi.

Almanya lideri, "Direnişin daha güçlü olmasını bekliyorduk" dedi.

Merkel, şu anda odaklarının Afganistan'dan ayrılmak isteyenleri çıkarmak olduğunu belirtirken, gelecekten neyin başarıldığı ve neyin başarılamadığı konusunda konuşulması gerekeceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN