Çalışanlara mesai sonrası 'iletişimi kesme' hakkı

Çalışanlara mesai sonrası 'iletişimi kesme' hakkı

Belçika’da uzun zamandır konuşulan ‘bağlantıyı kesme veya fişi çekme’ adı verilen uygulama 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girdi. Buna göre çalışanlar, mesai saatleri dışında işle ilgili herhangi bir arama, mesaj veya e-postalara cevap vermeme hakkına sahip oldu.

Belçika’da geçen sene devlet memurları için başlatılan uygulama tüm çalışma sektöründe geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdi.

MESAİ DIŞINDA İŞLE ALAKALI İLETİŞİM OLMAYACAK

Yapılan düzenlemeyle çalışan sayısının 20'den fazla olduğu iş yerlerindeki işverenler, sözleşmelerine ‘mesai dışında ulaşılamaz olma hakkını’ eklemek zorunda oldu. Uygulamadan faydalanmak için çalışanların sözleşmede bu konuda anlaşmış olmaları şartlandı.

Belçika’da Nisan ayından itibaren yürürlüğe girecek olan ‘bağlantıyı kesme veya fişi çekme’ adı verilen uygulama ile iş ve özel hayat dengesi sağlanmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN