Moldova Dışişleri Bakanı Popescu'dan istifa kararı

Moldova Dışişleri Bakanı Popescu'dan istifa kararı

Moldova Dışişleri Bakanı Nicu Popescu, ülkeyi Avrupa Birliği yoluna sokma hedefini gerçekleştirdiğini söyleyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu. Popescu açıklamasında, "Moldova'yı AB'ye entegre etmek için Başkan Maia Sandu tarafından belirlenen tüm yükümlülükleri yerine getirdim. Bir ara vermeye ihtiyacım var" dedi.

Avrupa Birliği geçtiğimiz Aralık ayında Moldova ve komşu Ukrayna ile birlikte 27 ülkeden oluşan bloğa katılma müzakerelerini başlatması için yeşil ışık yakmıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre Moldova Dışişleri Bakanı Nicu Popescu, ülkeyi Avrupa Birliği yoluna sokma hedefini gerçekleştirdiğini söyleyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu. Popescu yaptığı açıklamada, "Moldova'yı AB'ye entegre etmek için Başkan Maia Sandu tarafından belirlenen tüm yükümlülükleri yerine getirdim. Bir ara vermeye ihtiyacım var" dedi.

Analistler, Popescu'nun Sandu'nun ülkeyi AB'ye yakınlaştırma çabalarına verdiği destekten övgüyle bahsederken, Popescu'nun Fransa'da yaşayan ailesiyle daha fazla zaman geçirmek için istifa ettiğini belirtti.

2021 yılından bu yana dışişleri bakanlığı görevini yürüten Popescu'nun istifası, aynı zamanda, yeni yılda yeni ihracat ve ithalat vergileri getirilmesi üzerine ülkenin Transdniestria bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların 'askeri hazırlık' çağrısı yaptığı bir dönemde geldi.

Söz konusu ayrılıkçıların ülkenin Avrupa Birliği'ne girmesine de karşı olduğu ifade edilirken, AB, Moldova ve Ukrayna ile üyelik müzakerelerine başlama kararını aynı zamanda almıştı. Cumhurbaşkanı Sandu, Kişinev yönetiminin Transdniestria olmadan AB üyeliği yolunda devam edebileceğine işaret etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN