Rusya kanlı Moskova baskınını yapanları idam mı edecek?

Rusya kanlı Moskova baskınını yapanları idam mı edecek?

Rusya'nın başkenti Moskova'daki terör saldırısının ardından ülkede idam cezası gündeme geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise şu an idam tartışmalarına girmedikleri dile getirdi.

Rusya, başkent Moskova'daki terör saldırısının ardından ülkede konuşulmaya başlanan idam cezasıyla ilgili açıklama yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, idam cezasına ilişkin moratoryumun kaldırılmasını tartışmadıklarını söyledi. Peskov bugün yaptığı açıklamada, "Şu an bu tartışmalara katılmıyoruz" dedi.

yeni-proje-1-003
Saldırıyı gerçekleştiren teröristler

'EVET ÖLDÜRÜLECEKLER'

Rusya parlamentosu Duma'da, Birleşik Rusya Fraksiyon başkanı olan Vladimir Vasilyev iki gün önceki açıklamasında "Pek çok kişi idam cezasıyla ilgili sorular soruyor" demişti. Vasilyev "bu konunun detaylıca ve profesyonelce araştırılacağını" söylemişti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de bugün Telegram'daki paylaşımında saldırganlarla ilgili "Öldürülmeleri gerekiyor mu? Evet gerekiyor. Ve öldürülecekler" yazmıştı.

Rusya'da idam cezası yasal olsa da 1996'dan beri uygulanmıyor.

MOSKOVA'DA NELER OLDU?

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü.

Konser salonunun bulunduğu binada çıkan yangın nedeniyle çatı bir süre sonra çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda 182 yaralı olduğu açıklandı.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN