Rusya'dan Moskova saldırısı sonrası ABD'ye suçlama: Dünyayı teröristlerin eliyle şekillendirmeye çalışıyor

Rusya'dan Moskova saldırısı sonrası ABD'ye suçlama: Dünyayı teröristlerin eliyle  şekillendirmeye çalışıyor

Moskova'da 133 kişinin katledildiği saldırıyı IŞİD'in üstlenmesine rağmen Rusya, ABD ve Ukrayna'yı suçluyor. Ukrayna'ya misilleme saldırısı düzenleyen Moskova, ABD'nin 'IŞİD yaptı' açıklamalarına da güvenmiyor. Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, saldırıya ilişkin makalesinde, ABD'nin 'dünyayı teröristlerin eliyle şekillendirmeye çalıştığını ve IŞİD'in yaratılmasında sorumluluğu olduğunu' belirtti. Zaharova Washington'a “Moskova saldırısını IŞİD'in yaptığından emin misiniz?” diye sordu.

Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda gerçekleşen ve en az 137 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Rusya, ABD ve Ukrayna'yı hedef aldı. IŞİD tarafından üstlenilen saldırıya dair Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Amerika Birleşik Devletleri'nin ve Ukrayna'nın rolüne dikkat çekti. Zaharova, ABD'nin terörist gruplar üzerinden dünya siyasetini şekillendirme girişiminde bulunduğunu ve IŞİD'in oluşumunda önemli bir rol oynadığını iddia etti.

'ABD, DÜNYAYI TERÖRİSTLERLE YENİDEN ŞEKİLLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR'

Zaharova, ABD'nin 1980'lerde Sovyetler Birliği'ne karşı savaşan grupları desteklemesinin bugünkü radikal terör örgütlerinin temelini attığını belirterek, ABD'nin dünyayı terörist gruplar aracılığıyla yeniden şekillendirmeye çalıştığını savundu. ABD'nin, IŞİD'i kullanarak Ukrayna'daki etkisini saklamaya çalıştığını ve Rusya'ya karşı saldırgan politikalarını desteklediğini ileri sürdü.

Rusya Dışişleri Sözcüsü, ABD'nin son dönemde Ukrayna'ya sağladığı silah ve mali yardımların, Rusya'ya karşı kullanıldığını ve ABD'nin Ukrayna terörizmine sponsorluk yaptığını öne sürdü. Zaharova, IŞİD'in hedeflerini değiştirerek ABD'nin düşmanlarına saldırmaya başladığını ve bunun tesadüf olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN