Mossad ekibi, yeni rehine takası ve ateşkes görüşmeleri için Katar'da

Mossad ekibi, yeni rehine takası ve ateşkes görüşmeleri için Katar'da

İsrail istihbarat örgütü Mossad'dan bir ekip, Gazze'de geçici ateşkesin yeniden tesisi konusunda temaslarda bulunmak üzere Katar'a gitti. Katar'ın aracılık ettiği görüşmelerin, yeni kategorideki İsrailli rehinelerin serbest bırakılması olasılığı ve yeni ateşkes parametreleri üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yeniden başladı.

Mısır ve Katar'dan arabuluculuk çabalarının sürdüğü açıklamaları yapılırken, İsrail'in dış istihbarat örgütü Mossad'dan bir ekibin, bu bağlamda bugün Katar'ın başkenti Doha'ya geldiği ileri sürüldü.

FARKLI ATEŞKES PARAMETRELERİNE ODAKLANIYOR

Ziyaretle ilgili bilgi sahibi bir kaynak, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Mossad'dan bir ekibin 2 Aralık Cumartesi günü Doha'yı ziyaret ettiğini bildirdi. Kaynak, ekibin ziyaretinin amacının, Gazze Şeridi'nde yeniden geçici bir ateşkes tesis edilmesi konusunda Katarlı arabulucular ile görüşmeler yapmak olduğunu söyledi.

Buna göre, Katar'ın arabuluculuğundaki Mossad görüşmeleri, kadın ve çocukların dışında 'yeni kategorilerde' İsrailli rehinelerin serbest bırakılması olasılığı ve cuma sabahı sona eren anlaşmanın parametrelerinden farklı ateşkes parametrelerine odaklanıyor.

7 GÜNDE 81 İSRAİLLİ, 240 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILDI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. Varılan rehine takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli rehine, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli serbest bırakıldı.

İsrail ordusu 1 Aralık'ta geçici ateşkesin sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na göre, o günden bu yana İsrail'in Gazze'ye saldırılarında en az 193 kişi hayatını kaybetti, 650 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN