Musk'ın beyin çipi şirketi hakkında soruşturma: Hayvanları öldürmekle suçlanıyor

Musk'ın beyin çipi şirketi hakkında soruşturma: Hayvanları öldürmekle suçlanıyor

Elon Musk'ın beyin implantları konusunda çalışan firması Neuralink Corp, federal soruşturmayla karşı karşıya. Neuralink'in hayvan testinin "gereksiz acıya ve ölüme" neden olduğu iddia edildiği gerekçesiyle açılan soruşturmaya dair açıklama Musk'ın insan klinik deneyleri için yeni bir zaman çizelgesi açıklamasından birkaç gün sonra geldi.

Yaptıkları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Elon Musk bu kez federal bir soruşturmayla karşı karşıya.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Musk'ın beyin implantları konusunda çalışan firması Neuralink Corp, ürün testleri sırasında "hayvan haklarını ihlal etme" iddiasıyla federal bir soruşturma başlattı.

Açıklama ise Elon Musk'ın insan klinik deneyleri için yeni bir zaman çizelgesi açıklamasından birkaç gün sonra geldi.

ABD Tarım Bakanlığı Genel Müfettişi, federal savcıların Neuralink'in Hayvan Refahı Yasasını ihlal ediyor olabileceğini söylemesinden sonra bir soruşturma başlattı.

Neuralink'in hayvan testinin "gereksiz acıya ve ölüme" neden olduğu iddia edildi.

Hayvan Refahı Yasası, araştırmalarda ve ticari ürün testlerinde kullanılan belirli hayvanlara yönelik muameleyi düzenleyerek gereksiz acıya veya ölüme neden olan insanlık dışı uygulamaları yasaklıyor.

20'den fazla mevcut ve eski Neuralink çalışanının açıklamasının yanı sıra düzinelerce dahili şirket belgesine göre Musk, beyin çipi firmasındaki araştırmacıları "gelişmeyi hızlandırmaya" zorladı ve bazı durumlar başarısız deneylerle sonuçlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN