NATO genişliyor, ABD’li muhabir tutuklandı: Rusya ve Batı gerilimi son sürat

NATO genişliyor, ABD’li muhabir tutuklandı: Rusya ve Batı gerilimi son sürat

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından başlayan ‘izolasyon dönemi’ ABD'li bir muhabirin tutuklanması ve NATO'nun genişlemesiyle büyüyor. Rus yetkililer, muhabiri casuslukla suçlarken, Finlandiya'nın NATO’ya katılmasına az bir süreç kaldı.

Rus güçlerinin kanlı Ukrayna işgali ikinci yılında tüm hızıyla devam ederken, Rusya ile Batı arasındaki gerilim ve izolasyonu son günlerde hızlanıyor.

Geçtiğimiz gün, Rus yetkililer Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’i casusluk iddialarıyla tutuklandı. Kremlin yönetimi, onun "suçüstü yakalandığını" bildirirken, herhangi bir kanıt sunmadı. Beyaz Saray, Rusya'nın eylemlerini kınadı ve Rusya'da yaşayan veya seyahat eden ABD vatandaşlarını derhal ülkeyi terk etmeye çağırdı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre bir basın toplantısında, "Bu casusluk suçlamaları saçma. Rus hükümetinin Amerikan vatandaşlarının hedef alması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın FSB güvenlik servisi, Rusya'da altı yıldır gazeteci olarak çalışan 31 yaşındaki Gershkovich'i Yekaterinburg'da "ABD hükümetinin çıkarları doğrultusunda casusluk yapmaktan şüphelenilmesi nedeniyle" tutukladığını söyledi.

‘DAHA AZ NATO’DAN DAHA ÇOK NATO’YA’

Bunun yanında, TBMM Rusya ile yüzlerce kilometrelik sınırı olan Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına izin veren yasa tasarısını onayladı. Ayrıca, İsveç de bu yılın sonuna kadar NATO’ya girmeyi planlıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Fox News'e "Yakında hem Finlandiya hem de İsveç üye olacak, bu da Putin'in istediğinin tam tersini elde ettiği anlamına geliyor. Daha az NATO istiyordu. Daha çok NATO alıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN