NATO'dan 'Bahar Fırtınası' tatbikatı

NATO'dan 'Bahar Fırtınası' tatbikatı

NATO, 7 binin üzerinde askerin katılımıyla ‘Bahar Fırtınası’ isimli bir tatbikatın bugün Estonya'da başlayacağını açıkladı. NATO’nun Estonya’daki kuvvetlerinin komutanı Paul Clayton, tatbikatı ordu eğitimleri açısından bir zirve olarak nitelendirdi.

NATO’nun 7 binin üzerinde askerin yer alacağı ‘Bahar Fırtınası’ isimli bir tatbikatın başlayacağı bildirildi. Açıklamaya göre tatbikat bugün Estonya’da başlayacak. ABD ordusundan yanı sıra Letonya, Polonya, İtalya, Fransa, Danimarka ve İngiltere’den piyade, hava ve donanma kuvvetleri askerleri tatbikata katılacak.

NATO’nun Estonya’daki kuvvetlerinin komutanı Paul Clayton, 5 Haziran’a kadar sürecek tatbikatı ordu eğitimleri açısından bir zirve olarak nitelendirdi.

Russia Today’in (RT) aktardığına göre Clayton, “Rusya tehdidinin yalnızca Estonya’nın değil, Baltık ülkeleri, Polonya ve Doğu Avrupa ülkelerinin en büyük güvenlik sorunu olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Clayton’ın ifadelerini değerlendiren uzmanlarsa Rusya sınırları yakınlarındaki bu tatbikatın ülkenin güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

RT’ye konuşan Rus askeri uzman İvan Konovalov ‘tüm bunlar baştan aşağı provokasyon’ değerlendirmesini yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN