Nauru'daki Çin Büyükelçiliği yeniden açılış töreni düzenledi

Nauru'daki Çin Büyükelçiliği yeniden açılış töreni düzenledi

Küçük Pasifik adası ülkesi Nauru ve Çin 24 Ocak'ta diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmasına ilişkin ortak bir bildiri imzalamıştı. Nauru'daki Çin büyükelçiliğinin yeniden açılış töreni bugün ada ülkesinin güneydoğu kesimindeki bir otelde düzenlendi.

Nauru'daki Çin büyükelçiliğinin yeniden açılış töreni düzenlendi.

Nauru'nun güneydoğu kesimindeki bir otelde düzenlenen ekinliğe Nauru Dışişleri ve Ticaret Bakanı Lionel Aingimea ve Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı başkanı Luo Zhaohui katıldı.

Xinhua'da yer alan habere göre iki ülke 24 Ocak tarihinde Pekin'de düzenlenen törenle, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Naurulu mevkidaşı Lionel Aingimea, büyükelçilik düzeyindeki bağların derhal geçerli olmak üzere yeniden başlamasıyla ikili ilişkileri yeniden tesis etmeye yönelik belgeyi resmen imzalamıştı.

Öte yandan bu sabah Nauru'da bir Çinli diplomatik ekip tarafından Çin ulusal bayrağı çekme töreni düzenlendi. Bu, ada ülkesinde yaklaşık 19 yıldır ilk kez beş yıldızlı kırmızı bayrağın göndere çekildiği anlamına geliyor.

Nauru'nun diplomatik ilişkilerini bitirdiği Tayvan'ın kalan 12 diplomatik müttefiki arasında Vatikan, Guatemala ve Paraguay'ın yanı sıra Palau, Tuvalu ve Pasifik'teki Marshall Adaları yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN