New York'ta 127 yıl sonra bir ilk! Şebeke patladı metro sular altında kaldı

New York'ta 127 yıl sonra bir ilk! Şebeke patladı metro sular altında kaldı

New York'ta 127 yıllık su şebekesi patladı, Times Meydanı'ndaki metro istasyonu ve sokaklar sular altında kaldı. 1.8 milyon galon su metroya aktı, üç metro hattında aksamalar yaşandı. Olayın ardından sızıntının kaynağı bulundu ve su akışı kesildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde 127 yıllık su şebekesinin patlaması sonucu Times Meydanı’ndaki metro istasyonu ve sokakları su bastı. Şehir merkezindeki sokaklar ve şehrin en işlek metro istasyonu sular altında kalırken, Büyükşehir Ulaşım Otoritesi (MTA) 1.8 milyon galon suyun metroya aktığını, üç metro hattında aksamalar yaşandığını duyurdu.

nn.jpg

New York Çevre Koruma Departmanı ekiplerinin sızıntının kaynağını bulup su akışını kesmesi yaklaşık bir saat sürdü. New York'ta son üç yılda eski su ve kanalizasyon hatlarını yenilemek için 1.9 milyar dolar harcama yapıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN