Nijerya'da kolera felaketi: Ölenlerin sayısı bin 178'e çıktı

Nijerya'da kolera felaketi: Ölenlerin sayısı bin 178'e çıktı

Nijerya'da 23 eyalete yayılan kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 178'e çıktı. NCDC Direktörü Dr. İhekweazu, hükümetin salgına karşı önlemleri aldığını belirterek, halka hijyene daha fazla önem vermesi çağrısında bulundu.

Nijerya'da kolera salgını nedeniyle can kayıpları artıyor. Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinin (NCDC) Direktörü Dr. Chikwe İhekweazu, ülkede salgının 1 Ocak-14 Ağustos arasında başkent Abuja'nın yanı sıra 23 eyalete yayıldığını belirtti.

İhekweazu, bu süre zarfında 37 bin 819 kişiye kolera teşhisi konulduğunu, salgın nedeniyle bin 178 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

HALKA HİJYEN ÇAĞRISI

Ülkede tespit edilen vakaların yüzde 26'sının 5-14 yaşlarında olduğunu ifade eden İhekweazu, vakalardan yüzde 51'inin erkek ve yüzde 49'unun kadın olduğunu söyledi. Hükümetin salgına karşı önlemleri aldığını belirterek, halka hijyene daha fazla önem vermesi çağrısında bulundu.

KOLERA NEDİR?

"Vibrio cholerae" adlı bir bakterinin neden olduğu kolera, gıda ve su yoluyla bulaşan bir hastalık. Şiddetli ishale ve vücutta su kaybına yol açan kolera, tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor.

Nijerya'da temiz su ihtiyacının karşılanamaması ve tıbbi müdahalenin anında ve etkili yapılamaması, hastalık ve ölüm riskini artırıyor.

Ülkede sıtma, çocuk felci, tifo ve maymun çiçeği virüsü gibi salgın hastalıklara sıklıkla rastla

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN