Nijeryalı yetkililer onlarca kaçak rafineriyi imha etti

Nijeryalı yetkililer onlarca kaçak rafineriyi imha etti

Yeraltı zenginlikleri bakımından Afrika’nın en zenginlerinden Nijerya’da, yetkililerin güneyde bulunan ham petrolün yasa dışı rafinesinde kullanılan 34 tesisi imha ettiği bildirildi.

Petrol bölgesi Niger Delta'da son iki haftada operasyonlar düzenlendiğini duyuran Nijerya Savunma Bakanlığı Medya Operasyonları Direktörü Edward Buba, operasyonlarda 34 kaçak rafinerinin imha edildiğini, 696 bin litre çalıntı ham petrolün ele geçirildiğini duyurdu.

Operasyonlarda 22 kaçakçının gözaltına alındığını anlatan Buba, 21 ahşap tekne, 57 depolama tankı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

PETROL REZERVİNDE SEKİZİNCİ ÜLKE

Nijerya'da yüzlerce yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösterirken, ülkede tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada bulunuyor.

Petrol yataklarının yer aldığı Delta bölgesinde sabotajlar, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar yaşanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN