Nikki Haley'den seçim zaferi: Trump'a rağmen ilk kez kazandı

Nikki Haley'den seçim zaferi: Trump'a rağmen ilk kez kazandı

ABD'nin başkan aday adayı Nikki Haley, Washington'daki ön seçimlerde eski ABD Başkanı Donald Trump'a karşı yüzde 63 oyla ilk zaferini elde etti. Trump yandaşları ise seçim sonrasında Haley'i "Bataklığın Kraliçesi" olarak nitelendirdi.

ABD Washington'daki ön seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarından Nikki Haley, Washington'daki ön seçimde oyların yüzde 63'ünü alarak Cumhuriyetçilerin ön seçimlerini kazanan ilk kadın olurken Trump, yalnızca yüzde 33 oy aldı. Zafer, Haley'in kampanyasına küçük bir destek sağlasa da Trump, seçimlerde liderliği elinde tutuyor.

HALEY SEÇİMDE KALMAYA KARARLI

Haley, Trump’ın zaferlerine rağmen seçim yarışında kalmaya kararlı. Geçen hafta Haley, bir dönem valilik yaptığı Güney Carolina eyaletinde Trump’a karşı kaybetmişti. Haley, aldığı oyların yüzde 40’ı bulduğunu, bunun “küçük bir grup olmadığını” ve pes etmeyeceğini söylemişti. Haley, 16 eyalette seçmenlerin aynı gün oy kullanacağı ve “Süper Salı” olarak ifade edilen 5 Mart’a kadar yarışta kalacak.

Haley'in kampanya sözcüsü Olivia Perez-Cubas yaptığı açıklamada "Washington'daki işlevsizliğe en yakın Cumhuriyetçilerin Donald Trump'ı ve onun yarattığı kaosu reddetmesi şaşırtıcı değil" dedi.
Haley, Kasım ayında Demokratların muhtemel adayı Başkan Joe Biden'ın karşısına çıkacak Cumhuriyetçi adaylığı kazanma arayışında neredeyse imkânsız ihtimallerle karşı karşıya.
Trump ilk sekiz adaylık yarışını önemli farklarla kazandı ve bu hafta 15 eyaletin oy kullanacağı Süper Salı yarışlarında liderliğini arttırması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN