O ülkeden Tiktok'a yasak geldi! 'Mantıklı ve gerekli bir karar aldık'...

O ülkeden Tiktok'a yasak geldi! 'Mantıklı ve gerekli bir karar aldık'...

Son birkaç yıldır hızlı bir yükselişte olan Tiktok adlı sosyal medya video paylaşım uygulaması yine tartışmaların odağında. Çin merkezli uygulama bu sefer devlet görevlilerine gelen yasakla gündeme oturdu.

Çin merkezli olması sebebiyle Avrupa ve Amerika cephesinden sık sık yaptırım tehditi alan akıllı telefon uygulaması ve sosyal medya platformu Tiktok bu sefer de Belçika'da yasaklanmasıyla gündemde.

Belçika federal hükümeti, devlet memurlarına Tiktok yasağı getirdi.

Yasağa göre devlet memurları kullandıkları bilgisayar ve mobil cihazlarda, sosyal medya platformu TikTok'u kullanamayacaklar.

Belçika hükümeti, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısından sonra açıklanan yasağın federal düzeyde alındığını duyurdu.

ftgrfyh.jpg

YASAĞIN YAYILMASI BEKLENİYOR



Başbakan Yardımcısı Georges Gilkinet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mantıklı ve gerekli bir karar aldık" ifadesini kullandı. Gilkinet, kendisinin de artık sadece Facebook ve Twitter'da olacağını sözlerine ekledi.

Federal hükümetin ardından Flaman bölgesi hükümetinin de aynı şekilde kamu çalışanlarına TikTok yasağı getireceği ifade edildi. Valon bölgesi hükümetinin de aynı karara imza atması bekleniyor.

"TİKTOK CİDDİ MİKTARDA VERİ TOPLUYOR"

Belçika Siber Güvenlik Merkezi, TikTok'un kullanıcılardan ciddi miktarlarda veri topladığını, bazen kullanıcıların bundan hiç haberinin olmadığını açıklayarak bu durumun da gizliliğin ihlali açısından risk teşkil ettiği uyarısında bulundu.

Ayrıca Çin yasalarının TikTok'u Çin istihbaratıyla işbirliği yapmaya zorladığı ve algoritmalar aracılığıyla bilgi akışını ve içerikleri manipüle edebildiği ifade edildi.

ABD'DE YASAK

ABD başta olmak üzere, bazı Batılı ülkeler ile Avrupa Birliği (AB) kurumları geçtiğimiz haftalarda kamu çalışanlarının iş için kullandıkları cihazlarda TikTok'un kullanılmasını yasaklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN