Netanyahu'dan 'Binlerce gözaltı yeri hazırlanması' talimatı: Öldürmediğini zindana mı atacak?

Netanyahu'dan 'Binlerce gözaltı yeri hazırlanması' talimatı: Öldürmediğini zindana mı atacak?

Gazze’de soykırım yaptığı uluslararası hukukla da tescillenen İsrail’in yeni planı Netanyahu’nun talimatıyla ortaya çıktı. İsrail Başbakanı'nın, Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına ‘binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdiği’ belirtildi. İsrail ordusu ve İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’da 2024 yılı boyunca binlerce kişinin alıkonacağı ve gözaltına alınacağı yönündeki değerlendirmesini sunduğu aktarıldı.

Gazze’de dünyanın gözü önünde 31 binden fazla kişiyi katletme talimatı veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına ‘binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdiği’ belirtildi.

İsrail Hükümeti Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada Netanyahu’nun, Tel Aviv’de bakanlarla düzenlediği toplantıda Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına ‘binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdiği’ söylendi.

yeni-proje-3-001
Netanyahu

İSRAİL İSTİHBARATI GELİŞMEYİ DOĞRULADI

İsrail ordusu ve İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’da 2024 yılı boyunca binlerce kişinin alıkonacağı ve gözaltına alınacağı yönündeki değerlendirmesini sunduğu aktarılan açıklamada 7 Ekim’den bu yana çoğu Gazze’de alıkonanlar olmak üzere yaklaşık dört bin kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

7 EKİM’DEN BU YANA 7 BİN 500 FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

‘Filistin Esirler Cemiyeti’ ile ‘Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti’nden dün yapılan ortak açıklamada, İsrail’in Gazze’ye şiddetli saldırılarını başlattığı 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 7 bin 505’e yükseldiği aktarılmıştı. Gözaltına alınan bazı Filistinlilerin serbest bırakıldığı bazılarınınsa hala alıkonulduğu kaydedilmişti.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN