Öldürülen Taliban yetkilisinin cenazesinde patlama: 11 ölü

Öldürülen Taliban yetkilisinin cenazesinde patlama: 11 ölü

Afganistan’da iki gün önce bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Badakhshan eyaleti Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mevlevi Nisar Ahmed Ahmadi’nin cenaze töreninde meydana gelen patlamada 11 kişi öldü.

Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Badakhshan vilayetinin başkenti Faizabad’da 6 Haziran’da bombalı saldırıda öldürülen Badakhshan Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mevlevi Nisar Ahmed Ahmadi’nin cenaze töreninin yapıldığı Nabawi Camii’nde patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor yaptığı açıklamada, patlamada ilk bilgilere göre 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 30’dan fazla kişinin yaralandığını belirtti.

ÖLENLER ARASINDA ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ DE VAR

Badakhshan Valiliği Kültür ve Enformasyon Müdürü Mazuddin Ahmedi ise hayatını kaybedenler arasında Baghlan Vilayeti eski Emniyet Müdürü Safiullah Samim’in de olduğunu aktardı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

AHMADİ CİNAYETİNİ IŞİD ÜSTLENMİŞTİ

Badakhshan Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mevlevi Nisar Ahmed Ahmadi, geçtiğimiz salı günü Faizabad’da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN