Ordu komutanı duyurdu: Sudan’dan tahliyeler başlıyor

Ordu komutanı duyurdu: Sudan’dan tahliyeler başlıyor

Neredeyse bir haftadır devam eden Sudan ordusu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma sürerken, ordu, İngiliz, Fransız, Çinli ve ABD’li diplomatların ve vatandaşların ülkeden tahliye edileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta sonu patlak veren Sudan ordusu ve paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki sıcak çatışmalar devam ederken, bölgedeki yabancı diplomatlar ve vatandaşlar tahliye ediliyor.

BURHAN TAHLİYEYİ ‘KOLAYLAŞTIRACAK’

Sudan ordusundan yapılan açıklamada, İngiltere, ABD, Fransa, Çin ve Suudi Arabistan’dan diplomatlar ve vatandaşların ülkedeki çatışmalar devam ederken hava yoluyla tahliye edileceği belirtildi. Ordu komutanı Fettah al-Burhan, "önümüzdeki saatlerde" tahliyelerini kolaylaştırmayı ve güvence altına almayı kabul etti.

Suudi Arabistan, vatandaşlarının ve "kardeş" ülkelerin vatandaşlarının tahliyesini ayarladığını duyurdu. Sudan ordusu, Suudi Arabistan'ın diplomatik misyonunun kara yoluyla kıyı kenti Port Sudan'a ve oradan da hava yoluyla Suudi Arabistan'a tahliye edildiğini söyledi. Ürdün'ün diplomatik misyonunun güvence altına alınacağını da sözlerine ekledi.

Başkent Hartum'daki havalimanı olaylar nedeniyle kapatılırken, aralarında İngiltere ve ABD'nin de bulunduğu yabancı elçilikler vatandaşlarını ülkelerine geri getiremiyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN