Özbek aktivist Cuma Türkmen nerede?

Özbek aktivist Cuma Türkmen nerede?

Özbekistan ve Türkmenistan yönetimlerine muhalif aktivist Cuma Türkmen olarak bilinen Jumasapar Dadebaev, Özbekistan'ın kendisine yaptığı işkenceler ve ailesine yapılan baskılar sonucu Türkiye'ye sığınmıştı. 10 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan Dadebaev'in nerede olduğu bilinmiyor.

Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği, Cuma Türkmen olarak bilinen Özbekistan vatandaşı Jumasapar Dadebaev'in kaçırılması veya kaybettirilmesi olayı hakkında Türk yetkili ve ilgili makamlardan açıklama bekliyor. Jumasapar Dadebaev, Özbekistan ve Türkmenistan yönetimlerine muhalifleriyle tanınan bir aktivist. Özbekistan'ın kendisine yaptığı işkenceler ve ailesine uygulanan baskılar sonucu Türkiye'ye sığınan Dadebaev, Türkiye'ye geldikten sonra da Özbekistan istihbaratının takibine devam etmiş ve yönetim aleyhine yaptığı yayınlar nedeniyle Özbekistan tarafından hakkında arama kararı çıkarılmıştı.

10 Ocak 2022'den beri hakkında haber alınamayan Dadebaev ile ilgili Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği savcılığa müracaatta bulunulmuş ancak herhangi bir dönüş alınamamış. Dadebaev'in nerede olduğuyla ilgili bir açıklama bekleyen dernek, Türk yetkili makamlarını açıklama yapmaya çağırıyor.

fmnqytdwyayeyss.jpgfmnqys9x0ausqyf.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN