Pakistan Talibanı memurları hedef alıyor

Pakistan Talibanı memurları hedef alıyor

Pakistanlı yetkililer, Afganistan sınırında bulunan gergin bölgedeki en son şiddet olaylarında, Pakistan'ın Peşaver kentinde militanların üç polis memurunu vurarak öldürdüğünü söyledi.

Baş komiser Kashif Aftab Abbasi, Peşaver yakınlarındaki Sarband'da daha önce bir polis karakoluna el bombaları, keskin nişancı silahları ve otomatik silahlarla saldıran militanları kovalarken üç polis memurunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Pakistan Talibanı olarak da tanınan Tehrik-i- Taliban Pakistan (TTP), polis karakoluna düzenlenen saldırının ve polis memurlarının öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi.

Son 15 yıldır Pakistan'da ayaklanmalar düzenleyen TTP, ülkedeki 'radikal İslam' yasalarının daha sıkı uygulanması, hükümet gözetiminde bulunan üyelerinin serbest bırakılması ve ülkenin eski aşiret bölgelerindeki askeri varlığının azaltılması için terör faaliyetleri yürütüyor.

Örgüt, Cuma günü Pencap'ın Taunsa semtindeki bir polis kontrol noktasına düzenlenen ve iki polis memurunun ölümüne neden olan saldırının sorumluluğunu da üstlendi.

'POLİS VE MEMURLAR HEDEF ALINIYOR'

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah Khan, Peşaver'in de bulunduğu kuzeybatı Hayber Pahtunhva vilayetinde asayişin bozulmasından merkezi hükümetin derin endişe duyduğunu söyledi.

Yerel makamları, Bannu bölgesindeki terörle mücadele departmanında militanların ele geçirme ve rehine durumu da dahil olmak üzere önceki saldırılardan ders almamakla eleştiren İçişleri Bakanı Khan, "Teröristler karakollara saldırıyor, polisler ve memurlar hedef alınıyor" dedi. Militanlar tarafından ele geçirilen terörle mücadele departmanına atıfta bulunarak, "Eyalet hükümeti Bannu karargahından bile ders almamış gibi görünüyor" dedi.

Eyalet başkanına karşı, önceliğinin barış değil siyaset olduğu eleştirilerinde bulunan Bakan Khan, yerel polis bile saldırılara karşı güvende değilken sıradan insanların güvenliğine ne olacağını sordu.

Afganistan'ın Taliban yönetimiyle ittifak halinde olan TTP, Kasım ayında Pakistan hükümeti ile ateşkesi tek taraflı olarak sona erdirdikten sonra güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN