Pakistan'dan Wikipedia kararı

Pakistan'dan Wikipedia kararı

Daha önce Tinder, Facebook, YouTube gibi uygulamaları yasaklayan Pakistan bu kez “dine hakaret eden içerikler” bulunduğu gerekçesiyle Wikipedia'yı yasak getirdi.

Pakistan, Wikipedia’yı “dine hakaret eden içerikler” bulunduğu gerekçesiyle yasakladı.

BBC’de yer alan habere göre, Pakistan Telekomünikasyon İdaresi, ücretsiz online anksiklopedi Wikipedia içinde “dine hakaret eden” içerikler olduğunu tespit etmiş, kaldırılması için 48 saat vermişti. Kurum, sitenin verilen ultimatoma uymadığını söyledi.

Wikipedia Vakfı, söz konusu yasağın Pakistanlıların en büyük bilgi kaynaklarından birine erişimini kısıtladığını söyledi.

Pakistan’da daha önce Tinder, Facebook, YouTube gibi uygulamalar da yasaklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN