Pakistan'ı şiddetli kar yağışı vurdu: Çok sayıda kişi öldü

Pakistan'ı şiddetli kar yağışı vurdu: Çok sayıda kişi öldü

Pakistan'da etkili olan dondurucu hava ve beklenmedik kar yağışı ülkenin kuzey ve batı bölgelerini vurdu, yolları tıkadı ve yüzlerce evin hasar görmesine neden oldu. Şiddetli kar yağışı nedeniyle aralarında 22 çocuğun da bulunduğu en az 35 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'da etkili olan dondurucu hava ve beklenmedik kar yağışı nedeniyle en az 35 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

BBC'de yer alan habere göre Afet yönetimi yetkilileri, hayatını kaybedenler arasında 22 çocuğun da bulunduğunu ve bunların çoğunun toprak kayması nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Zor hava koşulları Pakistan'ın kuzey ve batı bölgelerini vurdu, yolları tıkadı ve yüzlerce evin hasar görmesine neden oldu.

SÜRPRİZ KAR YAĞIŞI HERKESİ ŞAŞIRTTI

Uzmanlar, Pakistan'ın Mart ayında genellikle nemli olması nedeniyle meydana gelen kar karşısında şaşırdılar.

Ülkenin Meteoroloji Dairesinin eski Müdürü Mushtaq Ali Shah, olağandışı koşulları iklim değişikliğine bağladı. Dolu fırtınasının "birkaç dakika" sürmesinin o kadar da şaşırtıcı olmayacağını, ancak bunun 30 dakikadan fazla sürmesinin alışılmadık bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

p1.jpg

Kuzeybatı Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin Kirk bölgesinin sakini olan Hajit Shah, mahallesinde daha önce yalnızca bir kez kar gördüğünü söyledi. BBC'ye "Hatırlayabildiğim kadarıyla 25-30 yıl önce birkaç dakika hafif kar yağıyordu" dedi.

150 EVİN TAMAMI YIKILDI

Yetkililer, şiddetli yağışların çoğunluğu Hayber Pakhtunkhwa ve güneybatı Belucistan eyaletinde olmak üzere en az 150 evin tamamen yıkıldığını ve 500 evin de kısmen hasar gördüğünü söyledi. Birkaç gündür bazı ilçelerde elektrik kesintileri meydana geliyor.

Khyber Pakhtunkhwa eyalet yetkilileri, etkilenen bölgelere yardım malzemesi sağladı ve yaralılara, hayatını kaybedenlerin ailelerine maddi yardım yapılacağını duyurdu.

Pakistan Meteoroloji Departmanı haftalık tahmininde, bu haftanın geri kalanında ülkenin çoğu yerinde "çoğunlukla soğuk ve kuru hava" beklendiğini, ancak Belucistan ve Keşmir'in bazı bölgelerinde "tepelerde kar yağışı" görülmesinin beklenmesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN