Papa Francis hastaneye kaldırıldı

Papa Francis hastaneye kaldırıldı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis hastaneye kaldırıldı. Francis, karın bölgesindeki fıtık nedeniyle ameliyat olacak.

Katoliklerin ruhani lideri 86 yaşındaki Papa Francis, karın bölgesindeki fıtık nedeniyle ameliyat olmak üzere İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Gemelli Hastanesi’ne kaldırıldı. Papa’nın ameliyatın ardından birkaç gün hastanede kalması bekleniyor. Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni yaptığı açıklamada, fıtığın "tekrarlayan, ağrılı ve kötüleşen semptomlara neden olduğunu" belirterek, Papa’nın sağlık ekibinin ameliyatın gerekli olduğuna karar verdiği belirtildi. Bruni, “Öğleden sonra genel anestezi altında laparotomi ve karın duvarı ameliyatı geçirecek. Sağlık tesisinde kalış, ameliyat sonrası normal seyir ve tam iyileşme sağlamak için birkaç gün sürecek" dedi.

AKCİĞERLERİNDEN BİRİNİN BİR KISMI ALINMIŞTI

Geçtiğimiz mart ayında solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan Papa Francis, sol kolondaki divertiküler daralma nedeniyle 4 Temmuz 2021’de geçirdiği ameliyatın ardından 10 gün hastanede kalmıştı.

Genç yaşlarda solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle akciğerlerinden birinin bir kısmı alınan Papa, sağ dizindeki bağların gerilmesi ve küçük bir diz kırığı nedeniyle bir yılı aşkın süredir tekerlekli sandalye kullanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN