Hayatını kaybeden Papa Franciscus’un naaşı bugün Aziz Petrus Bazilikası’na taşındı. Halk, cenaze törenine kadar Papa’ya veda edebilecek.
Vatikan, önceki gün vefat eden Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus’un naaşının bugün düzenlenen bir ayinle Aziz Petrus Bazilikası’na taşındığını duyurdu. Halkın ziyaretine açılan naaş, cumartesi günü düzenlenecek cenaze törenine kadar burada kalacak.
Casa Santa Marta’daki konutundan sabah saatlerinde başlayan törende, Kardinal Kevin Farrell eşliğinde bir dua gerçekleştirildi. Dua metninde Papa Franciscus’un Hristiyan halkına sunduğu hizmetler için Rab’be şükran sunulurken, cennette ebedi huzur bulması temenni edildi.
"Sevgili kardeşlerim, derin bir üzüntüyle, şimdi Papa Franciscus’un fani bedenini Vatikan Bazilikası’na eşlik ederek uğurluyoruz... Şimdi onun evinden ayrılırken, Rab’be, hizmetkârı Papa Franciscus aracılığıyla Hristiyan halkına sunduğu sayısız nimet için şükredelim... Merhameti ve iyiliğiyle, ölen Papa’ya cennette ebedi bir yuva bahşetmesini ve papalık ailesine, Roma’daki Kilise’ye ve dünyadaki tüm inananlara göksel umutla teselli vermesini dileyelim."
Naaş, Santa Marta Meydanı ile Piazza dei Protomartiri Romani üzerinden Aziz Petrus Bazilikası’na ulaştırıldı. Vatikan’da yapılan kortej geçişinin ardından Kardinal Farrell’in yönettiği Kelam Ayini ile dini tören tamamlandı.
Cumartesi günü yapılacak cenaze törenine kadar binlerce inanan, Aziz Petrus Bazilikası’na gelerek Papa Franciscus’a son kez veda etme fırsatı bulacak.