Papa'nın Ukrayna'ya 'teslim ol' çağrısına tepkiler çığ gibi büyüyor!

Papa'nın Ukrayna'ya 'teslim ol' çağrısına tepkiler çığ gibi büyüyor!

Papa'nın Ukrayna'yı teslim olmaya çağırdığı ve ‘Rusya’ya karşı beyaz bayrak’ çağırmasına tepki büyüyor. Ukrayna ve Batı'dan sert eleştirilen, mesajdan memnun olan Rusya ise ifadelerin adresinin Batı olduğunu savundu. Ukrayna lideri, Papa'ya tepkisinde Kilisenin iki bin beş yüz kilometre uzaklıkta bir yerlerde değil, halkın arasında olması gerektiğini belirtirken, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Papa’nın dediklerini anlamadığını söyledi.

Papa Françesko'nun Ukrayna'yı Rusya ile müzakerelere oturmaya ve "beyaz bayrak" çekmeye çağırması, geniş çaplı tepkilere neden oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ve diğer Ukraynalı yetkililerden başlayarak, Almanya, Polonya, Letonya gibi ülkelerin dışişleri bakanları ve liderleri, Papa'nın bu çağrısına sert tepkiler gösterdi.

yeni-proje-3-002.jpg

Zelensky, kilisenin halkın arasında olması gerektiğini ve yaşamak isteyenle tahrip etmek isteyen arasında arabuluculuk yapılması gerektiğini vurguladı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Papa'nın bu çağrısını anlamadığını belirterek, Ukrayna'da yaşanan acıları ve Rus işgalinin yol açtığı yıkımı hatırlattı.

Polonya ve Letonya'dan gelen tepkiler de benzer bir çizgideydi, bu ülkelerin liderleri, müzakerelerin Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmesiyle başlaması gerektiğini ifade etti. Vatikan, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, Papa'nın aslında adil ve sürekli bir barış için diplomatik bir çözümden yana olduğunu ve müzakerelerin teslim olmak anlamına gelmediğini vurguladı.

yeni-proje-4-002.jpg

Rusya ise, Papa'nın açıklamalarını memnuniyetle karşıladı ve bu çağrının Batı'ya yönelik bir mesaj olduğunu savundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı'nın Ukrayna'yı kendi emelleri doğrultusunda kullandığını iddia etti ve müzakerelerin engellenmediğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN