Petrol fiyatları haftaya düşüşle başladı

Petrol fiyatları haftaya düşüşle başladı

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinde iki ülkenin arasındaki görüşmelerden olumlu mesajlar gelmesi petrol fiyatlarındaki etkisini gösterdi. Fiyatlar yeni haftaya yüzde 2 düşüşle 110 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinin ardından petrol fiyatlarındaki sert dalgalanmalardaki düşüş, iki ülkenin arasındaki görüşmelerden olumlu mesajlar gelmesi üzerine fiyatlara yansıdı.

Fiyatlar yeni haftaya yüzde 2 düşüşle 110 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Brent petrol yüzde 2'ye yakın düşüşle 110 dolar seviyesinden işlem görürken, ABD tipi ham petrol de 107 doların altını test etti.

Fiyatlarda Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmelerden olumlu sinyaller gelmesi etkisini gösterdi.

Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının toplantısından ateşkes konusunda somut bir adım çıkmazken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile yapılan müzakerelerde pozitif gelişmeler olduğuna işaret etmişti.

Putin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'ya "Bizim tarafımızdaki müzakerecilerin aktardıklarına göre belirli pozitif gelişmeler var" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN