Petrol fiyatları haftaya düşüşle başladı

Petrol fiyatları haftaya düşüşle başladı

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinde iki ülkenin arasındaki görüşmelerden olumlu mesajlar gelmesi petrol fiyatlarındaki etkisini gösterdi. Fiyatlar yeni haftaya yüzde 2 düşüşle 110 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinin ardından petrol fiyatlarındaki sert dalgalanmalardaki düşüş, iki ülkenin arasındaki görüşmelerden olumlu mesajlar gelmesi üzerine fiyatlara yansıdı.

Fiyatlar yeni haftaya yüzde 2 düşüşle 110 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Brent petrol yüzde 2'ye yakın düşüşle 110 dolar seviyesinden işlem görürken, ABD tipi ham petrol de 107 doların altını test etti.

Fiyatlarda Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmelerden olumlu sinyaller gelmesi etkisini gösterdi.

Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının toplantısından ateşkes konusunda somut bir adım çıkmazken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile yapılan müzakerelerde pozitif gelişmeler olduğuna işaret etmişti.

Putin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'ya "Bizim tarafımızdaki müzakerecilerin aktardıklarına göre belirli pozitif gelişmeler var" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN