Polonya hükümeti Ukrayna'dan gıda ithalatını yasakladı

Polonya hükümeti Ukrayna'dan gıda ithalatını yasakladı

Polonya’nın iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, ülkedeki tarım sektörünü korumak için Ukrayna'dan gıda ithalatını yasaklama kararı alındığını bildirdi.

Polonya hükümetinin gıda ithalatının yasaklandığını duyuran Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) Genel Başkanı Jaroslaw Kaczynski, ülkede siyasi kriz yaratan ithalatı bildirirken, "Bugün hükümet, Polonya'ya tahılın ve aynı zamanda onlarca başka gıda türünün Ukrayna'dan girişini ve ithalatını yasaklayan bir düzenlemeye karar verdi" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nde üretilenlerden daha ucuz olan büyük miktarlarda Ukrayna tahılları, lojistik krizlerin ortasında Orta Avrupa’da tüketilmeye devam edilirken, ilgili ülkelerdeki çiftçilerin satışlarını kötü yönde etkiliyordu.

‘MÜTTEFİK’ HATIRLATMASI

Kaczynski, “Listede tahıldan bala kadar çok şey var. Ukrayna'nın dostu ve müttefikiyiz ve öyle kalacağız. Onları destekleyeceğiz. Ancak vatandaşlarının çıkarlarını korumak her devletin, her durumda iyi otoritenin görevidir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN