Polonyalı bakan konuştu: 40 ülke Paris Olimpiyatları’nı boykot edebilir

Polonyalı bakan konuştu: 40 ülke Paris Olimpiyatları’nı boykot edebilir

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Batı dünyasında tepki çeken Rus ve Belaruslu sporcularla ilgili kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. Polonya kabinesinden bir bakan, neredeyse 40 ülkenin 2024’te gerçekleşecek olan Olimpiyatlar’ı boykot edebileceğini ve bunun küresel etkinliği anlamsız hale getirebileceğini söyledi.

Polonya, Litvanya, Estonya ve Letonya'nın Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Rusya ve Belarus vatandaşlarının 2024'te rekabet etmesine izin verme planını ortaklaşa reddetmesinin ardından konuşan Polonya Spor ve Turizm Bakanı Kamil Bortniczuk, 40 kadar ülkenin 2024 Paris Olimpiyatları’nı boykot edebileceğini belirtti.

KRİTİK TOPLANTI 10 ŞUBAT’TA

Bortniczuk, 10 Şubat'ta yapılacak bir toplantıdan önce IOC'nin planları üzerindeki bloğu desteklemek için İngiltere, ABD ve Kanada’yla beraber 40 ülkeden oluşan bir koalisyon kurmanın mümkün olacağına inandığını söyleyerek "Bunu göz önünde bulundurarak, Olimpiyatlar’dan önce zor kararlarla karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyorum ve boykot edersek, parçası olacağımız koalisyon etkinliğin düzenlenmesini anlamsız kılacak kadar geniş olacak" dedi.

‘SIRF PASAPORTU YÜZÜNDEN…’

IOC geçen hafta Rus ve Belaruslu sporcuların Paris'te tarafsız bir bayrak altında yarışmalarına izin vermek için "bir yol araştıracağını" duyurarak "hiçbir sporcunun sırf pasaportu nedeniyle yarışmasının engellenmemesi gerektiğini" belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN