Prigojin'in şüpheli ölümünün ardından Putin'den yeni açıklama: Cesetlerde el bombası parçaları bulundu

Prigojin'in şüpheli ölümünün ardından Putin'den yeni açıklama: Cesetlerde el bombası parçaları bulundu

Rusya merkezli paralı askeri şirket Wagner'in lideri Prigojin uçak kazasında hayatını kaybetmişti. Prigojin'in şüpheli ölümünün ardından Rusya lideri Putin, "Kazada ölenlerin cesetlerinde el bombası parçaları bulundu. Uçağa dışarıdan herhangi bir darbe gelmedi." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine başkaldırmasından haftalar sonra şüpheli bir şekilde uçak kazasında hayatını kaybeden Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in şüpheli ölümüne ilişkin tartışmalar sürüyor. Soçi'de düzenlenen Uluslararası Valday Kulübü toplantısında gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplayan Putin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Rusya Soruşturma Komitesi’nin kendisine olaya ilişkin yakın zamanda rapor verdiğini anlatan Putin, “Kazada ölenlerin cesetlerinde el bombası parçaları bulundu. Uçağa dışarıdan herhangi bir darbe gelmedi ve bu Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yürütülen incelemenin sonucu olarak kanıtlanmış bir gerçektir.” diye konuştu.

Putin, Prigojin’in evinde ve Wagner’in ofislerinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde bulunduğuna işaret ederek, “Ne yazık ki ölenlerin kanında alkol veya uyuşturucuya yönelik hiçbir uzman incelemesi yapılmadı. Bana göre böyle bir inceleme yapılması gerekirdi ama yapılmadı.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN