Putin bir rakibini daha eledi: Boris Nadezhdin'in adaylık başvurusu reddedildi

Putin bir rakibini daha eledi: Boris Nadezhdin'in adaylık başvurusu reddedildi

Rusya'da yaklaşan başkanlık seçimlerinde savaş karşıtı muhalif Boris Nadezhdin'in adaylığı reddedildi. Seçim komisyonunun kararıyla, Nadezhdin'in katılımı engellenmiş oldu. Nadezhdin, son zamanlarda Ukrayna savaşına yönelik eleştirileriyle dikkat çekiyordu. Bu kararla birlikte Putin, rakiplerinden biri daha elemiş oldu.

Rusya'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde savaş karşıtı muhalif Boris Nadezhdin'in adaylığı, seçim komisyonu tarafından reddedildi. Nadezhdin'in Ukrayna savaşına ilişkin eleştirileriyle biliniyordu. Rusya Seçim Komisyonu, Nadezhdin'in adaylığı için sunulan 100 binden fazla destek imzasından 9 bininin geçersiz olduğunu belirterek başvurusunu reddetti. Nadezhdin, karara itiraz etmeye çalıştı ancak komisyon itirazını da kabul etmedi.

Nadezhdin, karara sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi ve Yüksek Mahkeme'ye başvuracağını açıkladı. 200 binden fazla imza topladığını iddia eden Nadezhdin, adaylık sürecini açık ve dürüst bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

ESKİ MECLİS ÜYESİ

Boris Nadezhdin, 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana hükümeti eleştiren az sayıda kişiden biri. Adaylığı bazı muhalifler tarafından şüpheyle karşılansa da, tutuklu bulunan Aleksey Navalni tarafından desteklendi. Eskiden milletvekili ve yerel meclis üyesi olan Nadezhdin, Kremlin'e yönelik eleştirileri şimdiye kadar hoşgörüyle karşılanan hükümetin eski bir üyesi olarak görülüyor. Nadezhdin ise 10 yıldır Putin'i eleştirdiğini söylüyor.

'İLK GÖREVİM, UKRAYNA İLE ÇATIŞMAYI DURDURMAK OLACAK'

Geçen ay BBC'ye konuşan Nadezhdin seçilme şansı konusunda gerçekçi olmakla beraber, "Modern Rusya devletinin temel kurumlarını neredeyse yok etti. Benim işim bu kurumları restore etmek olacaktır" dedi ve şöyle devam etti: "İlk görevim Ukrayna ile çatışmayı durdurmak ve ardından Rusya ile Batı toplumu arasında normal ilişkileri yeniden inşa etmek olur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN