Putin harekete geçti: Gazprom Almanya'daki varlığını sonlandırdı

Putin harekete geçti: Gazprom Almanya'daki varlığını sonlandırdı

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya'daki iştiraki Gazprom Germania GmbH şirketindeki tüm varlığını sonlandırdığını duyurdu. Kremlin, Almanya'nın Gazprom'un ülkedeki iştiraklerini kamulaştırma planına ilişkin 'ihlal' uyarısında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Batı'dan gelen çok sayıda yaptırım, Moskova yönetiminin elini zorlaştırmıştı. Avrupa üzerindeki en büyük yumuşak gücü olan enerji ihracatına darbe üste darbe inen Rusya, enerji devi Gazprom'la ilgili dikkat çeken bir adım attı.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Gazprom Germania GmbH'taki katılımını sonlandırdığı belirtildi.

KREMLİN'DEN İHLAL UYARISI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün yaptığı açıklamada, Almanya'nın ülkedeki Gazprom'un iştiraklerini ulusallaştıracağı iddiasına tepki göstermişti.

Peskov, "Elbette böyle bir plan, uluslararası hukuku ve akla gelebilecek tüm kural ve yasaları ciddi şekilde ihlal edecektir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN