Putin: İşgal altındaki Ukrayna bölgeleri Rusya'ya bağlanacak

Putin: İşgal altındaki Ukrayna bölgeleri Rusya'ya bağlanacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, işgal altındaki Ukrayna topraklarının 2030 yılına kadar tamamen Rusya Federasyonu'na bağlanması gerektiğini söyledi. Putin, önümüzdeki altı yıl içinde işgal altındaki bölgelerin belirli "kilit alanlarda" gelişerek "tüm Rusya seviyesine ulaşması gerektiğini" belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önemli bir açıklamada bulundu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Putin, işgal altındaki Ukrayna topraklarının 2030 yılına kadar tamamen Rusya Federasyonu'na bağlanması gerektiğini söyledi.

Ukrayna'nın doğu Donbas bölgesi, Rusya'nın Kırım'ı yasadışı olarak ilhak ettiği 2014 yılından bu yana Rus güçleri tarafından yasadışı bir şekilde işgal ediliyor. Rusya'nın Şubat 2022'deki geniş çaplı işgalinden bu yana Herson, Zaporijya ve Mıkolayiv Bölgelerinin bazı kısımları Rus işgali altında kaldı.

Putin, önümüzdeki altı yıl içinde işgal altındaki bölgelerin belirli "kilit alanlarda" gelişerek 'tüm Rusya seviyesine ulaşması gerektiğini" söyledi. Putin, işgal altındaki topraklarda sosyo-ekonomik kalkınma konusunda "iyi bir ivme" olduğunu iddia etti.

YAPTIRIMLAR KONUSUNDA ENDİŞELENMEYİN

Ayrıca Rus bankalarına Batı'nın yaptırımları konusunda endişelenmemeleri çağrısında bulundu. Finans kuruluşlarına hitaben konuşan Putin, "Korkacak ne var? Ukrayna topraklarına daha aktif girmemiz ve orada çalışmamız gerekiyor" dedi.

Rus medyasında 1 Şubat'ta, ABD'nin yaptırım tehdidi nedeniyle Türk bankalarının Rus işletmelerindeki hesaplarını kapattığı yönünde haberler yer alıyordu.

ABD Başkanı Joe Biden, 22 Aralık 2023'te Rusya'nın savaş çabalarına katkıda bulunan yabancı finans kuruluşlarına yaptırım uygulayan bir başkanlık emri imzaladı. Savaş Araştırmaları Enstitüsü'ndeki (ISW) analistlere göre Putin'in sözleri, uzun vadede Ukrayna ile savaşta kalmaya hazırlandığını gösteriyor.

ISW 1 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Rusya uzun vadeli planlara başlıyor ve herhangi bir toprak tavizi öngörmüyor" dedi.

Bloomberg 26 Ocak'ta Putin'in barış görüşmelerine başlama isteğinin sinyalini verdiğini ve Ukrayna'nın işgal altındaki toprakları üzerinde kontrol sahibi olması karşılığında Ukrayna'nın NATO'ya katılmasına karşıtlığını bırakacağını bildirdi.

Rusya'nın işgal ettiği bölgeler Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 18'ini oluşturuyor. Kiev, herhangi bir barış planının şartının Rusya'nın Ukrayna topraklarından tamamen çekilmesi olduğunu söyledi.

Ukraynalı ve Batılı liderler de defalarca Moskova'nın iyi niyetli barış müzakereleriyle ilgilenmediğine inanmadıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN