Putin İsveç'teki skandal olay hakkında konuştu: Rusya'da Kur'an'a saygısızlık suçtur

Putin İsveç'teki skandal olay hakkında konuştu: Rusya'da Kur'an'a saygısızlık suçtur

Rusya Devlet Başbakanı, Dağıstan'a yaptığı ziyarette İsveç’in izin vermesinin ardından gerçekleştirilen Kur’an yakma eylemi hakkında açıklama yaptı. Putin, "Diğer bazı ülkelerin aksine Rusya'da Kur'an'a saygısızlık suçtur" diye konuştu.

Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin, Dağıstan'a yaptığı ziyaret sırasında Kurban Bayramında İsveç’te Kur’an yakma eylemine izin verilmesi hakkında konuştu. Putin, "Diğer bazı ülkelerin aksine Rusya'da Kur'an'a saygısızlık suçtur" dedi.

Putin, Rusya'da dini türbelere saygısızlığın hem Anayasa'ya hem de Ceza Kanunu'nun kin ve düşmanlığa tahrikle ilgili 282. maddesine göre suç olduğunu hatırlatarak "Bu yasama kurallarına her zaman bağlı kalacağız" dedi.

Öte yandan Putin, Rusya'daki Müslümanlar ve Ortodokslar arasındaki ilişkilerin halkın birliğini güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN