Putin iyice köşeye sıkıştı: Kör topal demeden cepheye yolluyor

Putin iyice köşeye sıkıştı: Kör topal demeden cepheye yolluyor

Bağımsız Rus haber kuruluşu Agentstvo, Ukrayna işgalinde ağır yaralanan Rus askerlerinin doktor onayı olmadan cepheye geri gönderildiğini bildirdi. Rusya Asker Anneleri Komiteleri Birliği Genel Sekreteri Valentina Melnikova, akciğerleri delinmiş iki Rus askerinin inceleme için askeri sağlık komisyonu yerine çatışmaya gönderildiğini söyledi.

Bağımsız medya kuruluşu Meduza'nın makalesinin çevirisinde yer alan bir başka örnekte de şarapnel yarası olan askerler şarapnel vücutlarından çıkarılmadan savaşa geri gönderildi. Ülser, kalp krizi ve felç tedavisi gören askerlerin Ukrayna'ya geri gönderildiğini bildiren Melnikova, askeri hekimlerden kaçan ve bunun yerine yaralı askerleri doğrudan hastaneden cepheye gönderen komutanların "kabul edilemez sayıda" belgelenmiş vakası olduğunu söyledi.

Rusya'daki Başkanlık İnsan Hakları Konseyi'nin üyesi Olga Demicheva, RIA Novosti haber ajansına verdiği demeçte, Konseyi'n Moskova ve Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Donetsk kentindeki hastane çalışanlarından alınan şikâyetler üzerine geçtiğimiz Salı günü konunun araştırmaya başladığını bildirmişti.

Demicheva, "Rehabilitasyon ve tedavi sonrası bakımı yüksek teknoloji tıbbi ekipmanlarla alan savaşçıların rehabilitasyon yerine doğrudan cepheye gönderildiği bir durumu öğrendik" dedi. International Business Times'ın çevirisine göre Demicheva, "Sonuç olarak, aldıkları tedaviler boşa gidiyor" diye ekledi.

The Washington Post'a göre, Kasım ayında, ABD'nin en yüksek rütbeli askeri yetkilisi Ordu Generali Mark Milley, Ukrayna'daki savaşta yüz binden fazla Rus askerinin öldürüldüğü veya yaralandığı tahmininde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN